جشنواره صلح و مقاومت – مطالبه حقوقی ترور سردار سلیمانی

اولین رویداد ملی مطالبه گری حقوقی ترور شهید سلیمانی

(رقابت شبیه سازی دادگاه- موت کورت)

صلح و مقاومت

مقدمه

پیرو بیانات و تأکیدات مقام معظم رهبری(حفظه الله) در خصوص لزوم بصیرت افزایی عمومی و همچنین مطالبه گری از عملکرد دولت آمریکا در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی «دبیرخانه بین المللی صلح و مقاومت با همکاری جمعی از نهادها و فعالان علمی- حقوقی و فرهنگی- رسانه ای انقلاب اسلامی اولین رویداد ملی مطالبه گری حقوقی یا رقابت شبیه سازی دادگاه (موت کورت) را با عنوان «صلح و مقاومت» در دست اجرا دارد.

موضوع محوری

• ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و شهدای ایرانی و عراقی توسط ایالات متحده آمریکا.

نحوه برگزاری رویداد

• ثبت نام: علاقمندان دارای شرایط در قالب گروههای سه نفره طبق ضوابط این فراخوان و در زمان مقرر ثبت نام اولیه می نمایند. پس از ارزیابی اولیه و دارا بودن شرایط، گروهها پذیرش شده و به بخش رقابتی رویداد راه می یابند.
  • ارائه سناریو: در این مرحله سناریوی اصلی رقابت ها به گروههای پذیرفته شده ارائه می شود تا لوایح خود را آماده نمایند.
  • مرحله مجازی رقابت: این مرحله به شکل غیرحضوری بوده و لوایح ارسالی از طرف گروههای شرکت کننده توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار می گیرند و گروههای راه یافته به بخش حضوری رویداد بر اساس امتیازات کسب شده تعیین می شوند.
  • مرحله حضوری رقابت: مرحله نهایی رویداد به شکل حضوری و ارائه شفاهی بوده و در محیط شبیه سازی شده دادگاه با رعایت نکات صوری و محتوایی مربوطه با حضور قضات، هیات منصفه و وکلای مقابل اجرا می گردد.

گروههای شرکت کننده در رویداد حقوقی

• هر گروه شرکت کننده شامل سه نفر می باشد.
  • هر گروه باید دارای یک سرپریت یا مربی باشد که می تواند از اعضای گروه یا خارج از گروه باشد.
  • در هر گروه باید حداقل دو نفر متخصص امور حقوقی عضو باشند اعم از استاد یا دانشجو یا فارق التحصیلان درگرایش های حقوق و فقه و مبانی حقوق، قضات یا کارشناسان حقوقی قوه قضاییه، وکیل یا مشاوران حقوقی، کارآموزان وکالت، مدیر و اعضای موسسات حقوقی و داوری، طلاب پایه دو به بالا.
  • در هر گروه می تواند یک عضو پژوهشگر یا نماینده جامعه مدنی یا فعال رسانه ای حضور داشته باشد (با تایید رزومه اعلامی).
  • ثبت نام در دبیرخانه مجازی و ارائه مدارک مثبته شرکت کنندگان اعم از کارت دانشجویی، پروانه حرفه ای، رزومه و… الزامی است.
  • گروههای شرکت کننده می توانند مستقل یا از طرف یک نهاد، دستگاه اجرایی، دانشگاه و موسسه های علمی شرکت نمایند.

داوری و کارشناسی

• رسیدگی اولیه: در این مرحله لوایح ارسالی توسط هیأت تشخیص متشکل از اساتید دانشگاه، قضات و وکلای منتخب به شکل غیرحضوری بررسی و امتیاز دهی می شوند. گروههای برگزیده به بخش حضوری یا شفاهی راه خواهند یافت.
  • رسیدگی نهایی: رسیدگی به محتوای حقوقی در این مرحله به شکل حضوری و شفاهی توسط گروهی متشکل از قضات، اعضای هیات علمی دانشگاه و وکلا و کارشناسان مربوطه صورت میگیرد که توسط دبیرخانه مشخص می شوند.

جوایز رویداد

• گروه اول ۲۰۰ میلیون ریال به همراه اعطای نشان ویژه «صلح و مقاومت»
  • گروه دوم ۱۵۰ میلیون ریال به همراه اعطای نشان ویژه «صلح و مقاومت»
  • گروه سوم ۱۰۰ میلیون ریال به همراه اعطای نشان ویژه «صلح و مقاومت»

اعضای گروههای برگزیده علاوه بر سفر زیارتی و علمی بین المللی از امتیازات و حمایت های مادی و معنوی دبیرخانه و نهادهای مرتبط برخوردار می شوند.

مقررات

• شرکت کنندگان باید متن لایحه خود را در قالب دادخواست/ شکواییه یا لایحه در قالب فرم ها و شاخص های از پیش تعیین شده رویداد تدوین و ارائه نمایند (فایل های مربوطه از طریق سایت دبیرخانه به گروههای ثبت نام شده نهایی ارائه می شود).
  • مستندات، دلایل و متون حقوقی مذکور در لایحه باید مبتنی بر موازین صوری و محتوایی حقوق داخلی یا بین المللی باشند.
  • هر یک از تیم های شرکت کننده در واقع از جانب خواهان/ شاکی و در جایگاه مطالبه گری حقوقی نسبت به ترور شهید سلیمانی نسبت به ارسال دادخواست/لایحه اقدام می نمایند.
  • بعد از ارسال دادخواست/ لایحه، هیچ گونه تغییری در آنها پذیرفته نیست.
  • دبیرخانه از حق استفاده، انتشار و توزیع دادخواست ها/ لوایح ارسالی در قالب های علمی و رسانه ای برخوردار است. لذا ثبت نام و ارسال لایحه، رضایت به استفاده در جهت اهداف رویداد، انتشار و توزیع آنها تلقی می شود.
  • اصالت متن های ارسالی و صلاحیت اعضای گروه برعهده سرپرست گروه است و باید پاسخگوی هرگونه ادعایی در این خصوص باشد.
  • از آنجا که مرحله حضوری در محیط شبیه سازی شده دادگاه و در قالب تولید برنامه تلویزیونی و همچنین حضور هیات منصفه و وکلای مقابل خواهد بود، گروهها باید تسلط کافی برای ارائه مباحث به شکل شفاهی را داشته باشند.
  • ارائه متن لایحه و مستندات و دلایل به زبان های انگلیسی، فرانسوی و عربی امتیاز ویژه خواهد داشت.
  • سایر مقررات و موارد پیش بینی نشده توسط دبیرخانه تعیین و ابلاغ می شود.

زمانبندی

• ثبت نام از ۱۰ دی ماه تا ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹
  • ارسال لوایح تا ۲۵بهمن ماه ۱۳۹۹
  • برگزاری حضوری رقابت ها و اختتامیه دهه اول اسفندماه